видове бедствия

ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ

За разлика от други природни опасности, земетресенията могат да се случат навсякъде и по всяко време, без предупреждение. Те са в състояние да причинят големи щети на сгради и пътища, както и загуба на живот, така че трябва да знаете какво да направите, за да сте в безопасност, когато земята започне да се тресе.

НАВОДНЕНИЕ

Ако живеете в регион, предразположен към наводнения, трябва да се подготвите за възможността от опустошително наводнение, което може да застраши вас и семейството ви и дори да ви изолира от общността и основните услуги.

ГОРСКИ ПОЖАР

Горските пожари са непредсказуеми и всяка година заплашват селските и столичните райони. Нерешителността е най-големият убиец. Така че, планирайте безопасността и оцеляването на вас и вашето семейство с важен петминутен чат

ГРЪМОТЕВИЧНА БУРЯ

Гръмотевичните бури са често срещани и могат да бъдат опасни. Те могат да донесат силен вятър, внезапни наводнения, градушка и опасни мълнии.

СНЕЖНА БУРЯ

Зимните бури създават по-висок риск от автомобилни катастрофи, хипотермия, измръзване, отравяне с въглероден окис и инфаркти от пренапрежение. Зимните бури, включително виелици, могат да донесат екстремен студ, леден дъжд, сняг, лед и силен вятър.

ЖЕГА

Има горещо, а след това има горещо! Екстремните горещини са период на висока топлина и влажност с температури над 40 градуса за поне два до три дни. При екстремни горещини тялото ви работи допълнително, за да поддържа нормална температура, което може да доведе до смърт.